fbpx

Pregatirea pentru impermeabilizare

Dupa curatarea si uscarea plafonului, primul detaliu de care trebuie sa ne ingrijim este izolarea celorlalte elemente de caroserie. Nu de putine ori, clienti ai nostri care au incercat astfel de operatiuni acasa, pentru ca nu au facut o izolare corecta sau nu au facut-o deloc, s-au ales cu surprize neplacute precum pete serioase de solutie pe parbriz, lac protector, elemente cromate, oglinzi, etc.

Evidentiem faptul ca indepartarea acestor pete nu este la indemana oricui si de cele mai multe ori trebuie sa apelam la un centru de detailing, deci, inca o data, atentie la acest aspect!

In aceeasi logica, un alt detaliu de luat in seama este acela ca, daca acest tratament se aplica in aer liber iar curentii de aer nu pot fi controlati este absolut necesar sa izolam tot autoturismul.

Mai mult decat atat, trebui avute in vedere si bunurile aflate in proximitate. Asadar, corect ar fi ca aceasta operatiune sa se desfasoare la o distanta de aproximativ 10 metri de alte autoturisme sau bunuri care se pot deteriora in urma expunerii la aceste solutii.

Aplicarea solutiei

Mai departe, vom proceda la aplicarea solutiei de impermeabilizare cu un pulverizator care difuzeaza uniform solutia. Amintim pe aceasta cale ca solutiile de impermeabilizare au un grad crescut de toxicitate iar vaporii creati prin pulverizare trebuie tinuti la distanta de ochi si plamani, deci nu uitati sa folositi echipamentul de protectie.

Indiferent de brand-ul ales, am observat ca cel mai eficient este sa incarcam suprafata de tratat cu atat de mult produs incat acesta APROAPE sa inunde zona tratata. Solutia trebuie pulverizata de la o distanta de 15-20 cm. Dupa pulverizare, pentru a ne asigura ca produsul a luat contact cu absolut toate fibrele materialului si pe toate partile, intindem bine solutia cu mana.

Dupa ce ne-am asigurat ca toata suprafata este acoperita cu solutie, putem indeparta folia de izolare, insa, chiar si in cazul acesta se impune o inspectie ulterioara.

Daca toate lucrurile au mers conform planului, tot ce trebuie sa mai facem acum este sa punem zona tratata la adapost de apa si lichide pentru atat timp cat ne recomanda producatorul. Fiecare solutie are nevoie de un timp anume pentru a se usca, iar aceasta uscare nu trebuie fortata.

Asadar, procedura se adreseaza cu precadere masinilor decapotabile, cu plafon textil (soft top), insa, datorita beneficiilor acestor tratamente, ele pot fi executate si pe suprafetele textile din interiorul autoturismelor, prelungind in acest fel durata de viata a acestora si facilitand, totodata, procesele de curatare ulterioara. Daca alegeti, insa, sa folositi acest tratament si pentru materialele interioare, lasati autoturismul sa se aeriseasca pentru cel putin 12 ore inainte de refolosire.

Apasă pe butonul de mai jos pentru a vedea prețurile pentru impermeabilizare soft top

error: Content is protected !!