fbpx

Detailing interior

Detailing motor

Un habitaclu curat, frumos mirositor este foarte placut atat pentru sofer cat si pentru pasageri, dar mai mult decat atat este igienic si sanatos. Ei bine, poate fi obtinut prin pachetul de detailing interior complet!

Servicii oferite:

Detailing interior complet (6-12 ore)

Pachetul detailing interior complet inglobeaza urmatoarele servicii: debarasare interior (lucrurile personale se depoziteaza in saci de plastic), curatare interioara detaliata, curatare si uscare mochete si covorase, curatare si uscare (folosind ventilatoare, aeroterme si dezumidificatoare profesionale) tapiterie scaune, bancheta, fete de usi (sau hidratarea in cazul tapiteriei din piele), plafon, stalpi, curatare si hidratare chedere, curatare centuri de siguranta, curatare plansa de bord, curatare si aplicare protectie pe toate elementele din plastic, lemn si aluminiu, curatare portbagaj, polishare si aplicare protectie pe elementele cromate. Acest proces este recomandat a se face o data la 1-2 ani (in functie de modul de exploatare).

Daca alegeti acest pachet veti primi gratuit o masina de schimb pe toata durata de executie a operatiunilor (Smart ForFour Electric) si pick-up & return, de asemenea, gratuit.

Descrierea tuturor serviciilor ce se pot executa la interior:

Atentie! Urmatoarele servicii sunt absolut toate serviciile care se pot executa la interior dar nu toate sunt incluse in pachetul de detailing interior complet (care include doar serviciile enumerate in paragraful anterior).

Curatare interioara detaliata (intretinere periodica) – se realizeaza prin aspirarea profunda a tapiteriei (folosind aspiratoare profesionale cu putere mare de absorbtie), dislocarea prafului din zonele greu accesibile (cu ajutorul pensulelor, periilor si a aerului comprimat), curatarea si aplicarea protectiei pe toate elementele din plastic, lemn si aluminiu, curatarea geamurilor. Este primul pas care se face in cadrul pachetului de detailing interior complet.

Tapiterie

Curatare tapiterie – curatarea tapiteriei din stofa, plus, catifea se realizeaza cu ajutorul aparatului cu „injectie-extractie”, a tapiteriei din alcantara, piele intoarsa cu ajutorul spumei active iar a celei din piele naturala sau ecologica, cu ajutorul solutiilor dedicate si perii fine. Acest proces este recomandat a se face o data la 1-2 ani, in functie de modul de exploatare.

Hidratare tapiterie din piele – balsamul folosit contine antioxidanti, agenti de protectie UV, agenti de protectie impotriva uzurii si agenti de hidratare. Acest proces este recomandat a se face o data la 6-12 luni.

Tratament special pentru tapiteria din piele (antifrictiune si antiimpregnare culori) – este recomandat in special tapiteriilor din piele noi si in stare buna, pentru a se evita frecarea si degradarea acesteia in zone precum aripioarele laterale ale scaunelor si tapiteriilor din piele deschisa la culoare pentru a se evita patarea acesteia cu anumite culori provenite de pe haine. Acest proces este recomandat a se face o data la 3 luni.

Protectie ceramica pentru tapiteria din piele – este recomandat in special tapiteriilor din piele noi si in stare buna, pentru a bloca accesul fluidelor in porii materialului si pentru a retine murdaria la suprafata materialului, asigurand in acest fel curatari ulterioare mai usoare si cu riscuri mai mici. Acest proces este recomandat a se face o data la 12 luni sau la 20.000 km parcursi. Nota: tratamentului antifrictiune si antiimpregnare culori i se prelungeste durabilitatea odata cu aplicarea protectiei ceramice.

Tratament special pentru inmuierea tapiteriei din piele – este recomandat tapiteriilor din piele veche, imbatranita, uscata. Acest proces dureaza minimum 12 ore.

Curatare mochete si covorase – se realizeaza cu ajutorul aparatului cu „injectie-extractie”. Acest proces este recomandat a se face o data la 6-12 luni, in functie de modul de exploatare.

Impermeabilizare tapiterie, mochete si covorase – are rolul de a crea o bariera intre tesatura tapiteriei si orice fel de lichide (apa, cafea, noroi, etc.). Acest proces este recomandat a se face o data la 12 luni.

Curatare plafon si stalpi – in functie de gradul de murdarie, se curata doar prin metoda „umezeala controlata”, cu ajutorul spumei active dedicate si a lavetelor.

Curatare centuri de siguranta – se realizeaza cu ajutorul generatorului de abur sub presiune, detergentului, periilor si aparatului cu „injectie-extractie”.

Plastic / cauciuc / lemn / aluminiu / fier

Curatare plansei de bord  – se curata in detaliu cu ajutorul pensulelor, detergentului si al aerului comprimat.

Curatare si aplicare protectie pe toate elementele din plastic, lemn si aluminiu – toate aceste materiale se curata in detaliu si se aplica solutii dedicate pentru protectie (cu proprietati anti-statice).

Curatarea portbagajului – include curatarea capitonajului din portbagaj si de pe capota acestuia, a tuturor elementelor din plastic, metal, cauciuc. In plus, include curatarea triunghiului reflectorizant, a trusei de scule, a rotii de rezerva, hidratarea acesteia si protejarea jantei cu sealant polimeric.

Polishare elemente lacuite din plastic, lemn, carbon (piano black, mahon) – are rolul de a imbunatati dramatic aspectul interior al masinii, facandu-l, pur si simplu, sa sclipeasca. Se executa cu mini-masina de polish, in 3 pasi (abraziv, mediu, fin).

Aplicare protectie ceramica pe elemente lacuite din plastic, lemn, carbon (piano black, mahon) – are rolul de a proteja elementele impotriva zgarieturilor. Acest proces este recomandat dupa polisharea elementelor sau preventiv, atunci cand inca nu sunt zgariate.

Polishare si aplicare protectie pe elementele cromate – are rolul de a imbunatati dramatic aspectul interior al masinii, facandu-l, pur si simplu, sa sclipeasca.

Curatare balamale – se realizeaza cu ajutorul pistolului cu vapori de aer cald, pensulelor, lavetelor si al pistolului cu aer comprimat.

Curatare si hidratare chedere – curatarea se realizeaza cu ajutorul pensulelor, lavetelor si al pistolului cu aer comprimat dupa care se hidrateaza cu solutii dedicate, astfel evitandu-se lipirea chederelor la temperaturi foarte mici / foarte mari.

Eliminare mirosuri neplacute / dezinfectare

Tratament pentru eliminare mirosuri neplacute – distruge bacteriile generatoare de miros urat. Se recomanda dupa curatarea zonei cu probleme (zona in care s-au scurs lichide precum alcool, lapte, voma, etc.), dar si pentru eliminarea unor mirosuri precum cel de fum de tigara sau mancare.

Ozonizare – fiind cel mai puternic oxidant natural existent, ozonul omoara toate organismele vii din interiorul autoturismului (inclusiv virusuri – chiar si Covid-19 – si bacterii) si neutralizeaza mirosurile neplacute. Vezi aici cum se executa aceasta operatiune.

Curatare tubulatura instalatie de climatizare – se executa in 2 etape, in prima faza, generatorul de abur sub presiune distruge majoritatea bacteriilor depuse pe conductele instalatiei si inmoaie mizeria grosiera pentru ca ulterior, spuma activa dedicata introdusa in tubulatura sa o desprinda si sa o elimine datorita efectului de expandare. Acest proces este recomandat atunci cand mirosul generat de sistemul de climatizare este puternic, dar si preventiv, o data la 2-3 ani. In urma acestui proces este necesara schimbarea filtrului de habitaclu (de polen).

Igienizare habitaclu si instalatie de climatizare – spray-ul vaporizator folosit distruge bacteriile generatoare de miros (si nu numai) urat depuse pe conductele instalatiei de climatizare. Se recomanda dupa detailing-ul interior complet si dupa aceea o data pe an, iar pentru un efect maxim se recomanda schimbarea filtrului de habitaclu (de polen).

Restaurare

Restaurare ecran navigatie / ceasuri bord – se recomanda atunci cand ecranul / stratul protector al navigatiei sau al ceasurilor de bord este zgariat. Dupa ce se curata ecranul si se izoleaza plasticele din jurul acestuia, se polisheaza in 2 pasi cu o mini-masina de polish, dupa care se degreseaza si se aplica un tratament protector.

Restaurare piele (naturala, ecologica, vinilin) – include curatarea suprafetei afectate, degresarea, reparatia si vopsirea acesteia (aplicare vopsea, lac protector si intaritor), aplicare solutie antifrictiune si antiimpregnare culori si aplicare balsam pentru hidratare si protectie UV. Acest proces este recomandat tapiteriilor uzate, zgariate, decolorate, rupte, taiate, pastrand originalitatea autoturismului (care se pierde in cazul retapitarii).

Inlaturare abtipild / adeziv / guma de mestecat – presupune dezlipirea abtipildurilor fara a deteriora suprafetele pe care acestea sunt lipite (parbriz, plastice, etc.) si fara a lasa urme de adeziv. In cazul gumei de mestecat, este recomandata interventia imediata asupra acesteia (mai ales daca este lipita pe tapiterie), altfel exista riscul sa nu mai poata fi inlaturata.