Detailing exterior

  • Este periculos polish-ul pentru caroserie?

    Daca este facut de oameni profesionisti, cu produse profesionale si in mod responsabil, nu este deloc periculos.

  • Dupa polish vor disparea toate zgarieturile?

    Depinde de cat de adanci sunt zgarieturile. Chiar si zgarieturile mai adanci pot disparea, dar cu anumite riscuri, asadar, decizia ii apartine clientului.

  • Dupa polish vor disparea zgarieturile de tip cheie si punctele de vopsea sarita?

    Din pacate, nu. Acestea se pot doar acoperi cu vopsea si slefui ulterior.

  • Dupa polish rugina va disparea?

    Din pacate, nu.

  • Coaja de portocala poate fi eliminata de pe caroserie?

    Da, printr-un alt tip de polish, mult mai abraziv.

  • Cand este recomandata eliminarea cojii de portocala de pe caroserie?

    Atunci cand este vorba despre o masina de colectie / de expozitie / de concurs. Prin acest procedeu, se taie o mare parte din stratul de lac protector, lucru riscant pentru o masina utilizata des.

  • Dupa polish, cum pot mentine cat mai mult timp aspectul lucios, fara zgarieturi?

    In primul rand, pentru o durabilitate foarte mare, recomandam aplicarea unei protectii ceramice. Foarte mult conteaza modul de spalare (antrenarea mizeriei cu o manusa dupa ce s-a aplicat spuma pe caroserie) si de uscare (cu prosoape din microfibra, in niciun caz cu laveta din asa-zisa piele de caprioara). Recomandam evitarea spalatoriilor cu perii, deoarece majoritatii acestora nu li se face mentenanta regulata.

  • Care este diferenta dintre ceara/sealant polimeric si protectia ceramica?

    Ceara si sealant-ul sunt grasimi care astupa porii lacului protector, oferind astfel efect hidrofob caroseriei si protejand-o de apa, mizerie, raze UV. Protectia ceramica este o substanta sub forma lichida care se solidifica (devina sticla) in contact cu aerul si care practic inveleste toata suprafata lacului protector, oferindu-i o duritate foarte mare si protejand-o astfel si impotriva zgarieturilor.

  • Cate straturi de protectie ceramica sa aleg?

    Pentru rezultate foarte bune, recomandarea noastra este sa se aplice minimum 2 straturi. Un singur strat este o varianta de compromis, acesta nereusind sa ofere toate beneficiile oferite de 2 straturi (2 solutii diferite). Un singur strat are durabilitate mare, duritate mare dar efectul hidrofob se va diminua in timp mai repede decat in cazul aplicarii mai multor straturi. De asemenea, aplicarea mai multor straturi ofera o durabilitate mai mare si o duritate mult crescuta datorita grosimii totalizate a straturilor.

  • Dupa ce aplic protectia ceramica, am garantia ca timp de cativa ani masina mea nu se va zgaria si efectul hidrofob va fi ca in ziua aplicarii?

    Depinde de multi factori: de numarul de kilometri parcursi, de conditiile meteo, de cat de des este spalata masina dar si de modul in care este spalata. Acesti factori vor influenta drastic durabilitatea stratului de protectie ceramica. Trebuie retinut si faptul ca lacul este acoperit de un strat subtire de sticla, nu de un strat gros de titan 🙂 . In orice caz, pentru asigurarea maximizarii durabilitatii protectiei ceramice este recomandata o mentenanta anuala sau bianuala la atelierul nostru.

  • Protectia ceramica se va decoji in timp?

    Nu. Protectia ceramica are la baza nanotehnologia, asadar aceasta se va „toci” in timp, la nivel nanomolecular, fara sa se observe.

  • Masina mea are lacul mat / folie mata. Se poate aplica protectie ceramica?

    Da, se poate aplica o protectie ceramica speciala, diferita de cea pentru lac lucios.

  • Ce este decontaminarea?

    Decontaminarea unei suprafete (caroserie, geamuri, ornamente, etc.) este procesul prin care se desprind de pe acea suprafata agentii contaminanti (rasini, praf industrial, praf de la calea ferata, particule de carbon, etc.) care se lipesc pe suprafata si nu pot fi curatati prin spalare. Pentru a vedea daca o suprafata este contaminata, se introduce mana intr-o manusa de plastic (celofan) si se pipaie suprafata. Daca este aspra, este contaminata.

  • Se poate polisha parbrizul?

    Se poate polisha, insa nu este recomandat. Atunci cand este vorba despre o zgarietura care nu este fix in campul vizual al soferului polisharea locala nu este o problema, insa polisharea intregului parbriz pentru eliminarea zgarieturilor aparute din cauza stergatoarelor nu este nici recomandata (din cauza faptului ca va aparea efectul de lupa) si nici rentabila din punct de vedere financiar.

Detailing interior

  • Este periculos sa curat plafonul?

    Nu si daca este curatat corespunzator, cu ajutorul metodei de umezeala controlata.

  • Ce inseamna curatare cu injectie-extractie?

    Dupa ce solutia de curatat tapiteria isi face efectul, cu ajutorul unui aparat special, materialul se limpezeste cu apa curata care este imediat extrasa din profunzimea tesaturii, lasand tapiteria aproape uscata.

  • Dupa curatare vor disparea toate petele de pe tapiterie?

    Petele de murdarie, da (in 90% din cazuri), dar din pacate, daca materialul este decolorat nu se mai poate face nimic.

  • In cat timp se usuca tapiteria dupa curatare?

    In aproximativ 1-3 ore.

  • Dupa ceva timp de la momentul curatarii, nu vor reaparea petele pe tapiterie?

    Nu, deoarece dupa procesul de limpezire cu injectie-extractie, in tesatura nu va mai ramane nici mizerie, nici solutie de curatare.

  • Tapiteria din piele se curata?

    Da, recomandarea noastra este sa fie curatata si hidratata 1-3 ori pe an, in functie de numarul de kilometri parcursi.

  • Ce este protectia ceramica pentru piele?

    Este o solutie special conceputa pentru a astupa porii pielii dinspre exterior spre interior, astfel protejand-o de lichide, mizerie dar si de uzura.

  • Protectia ceramica intareste pielea?

    Desi este o solutie care are la baza SiO2, aceasta nu schimba finisajul pielii.

  • Impermeabilizarea suprafetelor textile afecteaza tesatura?

    Odata aplicata, solutia protejeaza tesatura impotriva lichidelor, mizeriei si uzurii, lasand in acelasi timp tesatura sa „respire”.

  • Care este diferenta intre curatarea instalatiei de climatizare si igienizarea acesteia?

    Curatarea este facuta prin pulverizarea spumei active in tubulatura instalatiei, iar igienizarea este facuta prin vaporizare (spray).

  • Dupa restaurarea ecranului navigatiei voi avea probleme cu vizibilitatea?

    Daca stratul anti-reflex este indepartat, vizibilitatea va scadea atunci cand razele soarelui vor bate pe ecran. De aceea, este recomandata aplicarea unei folii dedicate anti-reflex.

Detailing motor

  • Este periculos sa curat motorul?

    In niciun caz! Este periculos sa nu il cureti: depunerile de praf, grasimi, frunze, noroi infunda canalele de scurgere si degradeaza suprafetele din plastic si cauciuc. In plus, inspectia motorului se face mult mai usor.

  • Dupa ce curat motorul, acesta va functiona mai bine?

    Da, deoarece filtrele nu se vor mai imbacsi atat de repede.

Detailing faruri

  • De ce trebuie sa aplic folie/protectie ceramica pe faruri?

    Pentru a preveni distrugerea lacului protector de pe faruri, daca acestea sunt noi si pentru a proteja plasticul farurilor, dupa polishare.

  • Care este durabilitatea foliei?

    Folia de protectie este garantata 10 ani de producator (3M) impotriva ingalbenirii, crapaturilor, basicarilor sau a decojirii.

  • Care este durabilitatea protectiei ceramice?

    Durabilitatea protectiilor ceramice dedicate pentru plastic nevopsit este de aproximativ 2 ani.

  • Care este diferenta dintre folie si protectia ceramica?

    Avantajele foliei sunt durabilitatea, grosimea si flexibilitatea iar dezavantajele sunt costurile mari, lipsa efectului hidrofob si durata destul de mare de aplicare. Aceasta este recomandata in special masinilor noi.

    Avantajele protectiei ceramice sunt efectul hidrofob, aplicarea rapida, pretul accesibil iar dezavantajele sunt grosimea redusa a stratului si duritatea scazuta in comparatie cu folia. Aceasta este recomandata in special farurilor restaurate.

  • Farurile din sticla se pot polisha?

    Din pacate, nu.

  • Farurile pot fi polishate si pe interior?

    Din pacate, nu.

Nu ai gasit raspunsuri pentru intrebarile tale? Scrie-ne folosind formularul de mai jos!

Promitem sa raspundem in maximum 1 zi lucratoare.