Aspectul exterior al unui autovehicul este foarte important pentru stima de sine a fiecarui sofer. Cui nu ii place aspectul de nou al unei masini? Ei bine, poate fi obtinut prin pachetul de detailing exterior complet!

Detailing exteriorServicii oferite:

Detailing exterior complet (6-12 ore)

Pachetul detailing exterior complet inglobeaza urmatoarele servicii: curatare exterioara detaliata, decontaminare caroserie (chimica si mecanica, cu solutii chimice, respectiv cu argila si lubrifiant), polishare caroserie in 1-4 pasi, degresare caroserie, aplicare protectie pe caroserie (sealant polimeric), curatare, decontaminare si aplicare protectie pe jante (sealant polimeric dedicat), curatare si aplicare protectie pe anvelope, polishare si aplicare protectie pe elementele cromate, hidratare si aplicare protectie pe elementele din plastic si cauciuc. Acest proces este recomandat a se face o data la 1-3 ani (in functie de modul de exploatare).

Daca alegeti acest pachet veti primi gratuit o masina de schimb pe toata durata de executie a operatiunilor (Smart ForFour Electric) si pick-up & return, de asemenea, gratuit.

Descrierea tuturor serviciilor ce se pot executa la exterior:

Atentie! Urmatoarele servicii sunt absolut toate serviciile care se pot executa la exterior dar nu toate sunt incluse in pachetul de detailing exterior complet (care include doar serviciile enumerate in paragraful anterior).

Curatare exterioara detaliata (intretinere periodica) – se executa in 8 etape: prespalare, spumare, clatire, samponare, spalare cu manusi din blana de miel / microfibra, limpezire (cu aparatul profesional de curatare cu apa sub presiune), stergere (cu prosoape delicate si dedicate de stergere, cu putere crescuta de absorbtie si cu risc coborat de zgariere) si uscare (folosind aerul comprimat). Sampoanele folosite au pH neutru, astfel incat nu afecteaza stratul de protectie de pe caroserie, iar prosoapele din microfibra cu ajutorul carora se sterge masina sunt special concepute pentru a nu zgaria caroseria și geamurile. De asemenea, se pune accentul si pe zone greu accesibile precum: rotile (se curata cu solutii dedicate), contraaripile, busonul si usita rezervorului, oglinzile, grilele de aerisire, emblemele si ornamentele din plastic si cauciuc (cu ajutorul buretilor). Este primul pas care se face in cadrul pachetului de detailing exterior complet. Vezi aici cum se executa aceasta operatiune.

Caroserie

Polish caroserie – se realizeaza cu masini de polishat, pad-uri (superabrazive, abrazive, medii, fine) si paste (superabrazive, abrazive, medii, fine), pentru a remedia zgarieturile mari, medii, mici si hologramele (panzele de paianjen). Se realizeaza in functie de necesitatile fiecarui element, in conditii de maxima siguranta, siguranta asigurata de aparatul de masura a grosimii lacului protector. Acest proces este recomandat a se face atunci cand zgarieturile de pe caroserie sunt deranjante si cand aceasta si-a pierdut din luciu. Vezi aici cum se executa aceasta operatiune.

Polish caroserie 3 in 1 (intr-un pas) – se realizeaza cu masini de polishat, pad-uri (medii, fine) si cu o pasta speciala care are in compozitie atat particule de polish medii si fine cat si sealant polimeric. Acest proces este recomandat celor care doresc rezultate bune (nu perfecte, daca zgarieturile sunt medii spre mari) la preturi mici si intr-un timp foarte scurt.

Eliminare „coaja de portocala” – se realizeaza prin indepartarea unui strat gros de lac, pentru ca reflexia vopselei sa fie perfecta (ca cea din oglinda, geam). Acest proces este urmat, in mod obligatoriu, de cel de polishare a caroseriei. Este recomandat celor care vor ca masina sa arate perfect, ireprosabil, precum cele de la expozitii (acest proces este facut dupa prima vopsire a oricarui autoturism Rolls-Royce nou).

Degresare caroserie  – se realizeaza intotdeauna dupa polishare si inainte de aplicarea unui tratament de protectie, pentru ca sealantul sa aiba aderenta mai buna si, implicit, o durabilitate sporita. Vezi aici cum se executa aceasta operatiune.

Decontaminare caroserie – se realizeaza manual, (folosind diferite tipuri de argila, cu duritati corespunzatoare tipului de lac protector supus decontaminarii) sau chimic, inainte de aplicarea protectiilor. Acest proces consta in desprinderea de pe caroserie a mizeriei (invizibila, de obicei) care nu poate fi curatata prin spalare. Recomandam decontaminarea inainte de aplicarea oricarui tratament de protectie. Vezi aici cum se executa aceasta operatiune.

Curatare bitum / reziduuri de la placute si discuri de frana / adeziv – se realizeaza cu solutii dedicate care dizolva bitumul, reziduurile aparute in urma franarii si adezivul de pe caroserie, eliminand riscul zgarierii caroseriei (prin frecare).

Aplicare protectie pe caroserie – se realizeaza prin aplicarea unor solutii precum: sealant polimeric (durabilitate de aproximativ 3 luni), sealant polimeric (durabilitate de aproximativ 6 luni) sau protectie ceramica (cea mai mare durabilitate, in functie de brandul ales si numarul de straturi aplicate). Pe langa faptul ca protejeaza caroseria de razele UV, apa, gheata, zapada, zgarieturi, praf, contaminanti, aceste produse ofera caroseriei un luciu extraordinar. Vezi aici cum se executa aceasta operatiune.

Geamuri (suprafete vitrate)

Degresare geamuri  – se realizeaza intotdeauna dupa polishare si inainte de aplicarea unui tratament de protectie, pentru ca sealantul sa aiba aderenta mai buna si, implicit, o durabilitate sporita. Vezi aici cum se executa aceasta operatiune.

Decontaminare geamuri (decontaminare parbriz, decontaminare luneta, decontaminare geamuri laterale, decontaminare trapa / plafon panoramic) – se realizeaza manual, (folosind diferite tipuri de argila, inainte de aplicarea protectiilor. Acest proces consta in desprinderea de pe geamuri a mizeriei (invizibila, de obicei) care nu poate fi curatata prin spalare. Recomandam decontaminarea inainte de aplicarea oricarui tratament de protectie. Vezi aici cum se executa aceasta operatiune.

Tratament hidrofob pentru geamuri – are rolul de a imbunatati vizibilitatea in timpul ploii si ninsorii, reducand necesitatea utilizarii stergatoarelor, de a proteja parbrizul de inghet si zgarieturi minore. Durabilitatea acestui tratament este de aproximativ 6-12 luni pentru parbriz si luneta si de aproximativ 18-30 luni pentru geamurile laterale. Vezi aici cum se executa aceasta operatiune.

Ornamente exterioare

Polish faruri / stopuri si aplicare protectie – se realizeaza precum polisharea caroseriei, mai exact, se polisheaza stratul de lac protector de pe faruri si stopuri.

Polish elemente cromate si aplicare protectie – presupune indepartarea oxizilor si a depunerilor de calcar de pe suprafetele prelucrate, avand rolul de a imbunatati dramatic aspectul masinii, facand-o, pur si simplu, sa sclipeasca pentru un timp indelungat.

Restaurare elemente din plastic si aplicare protectie – consta in curatarea, slefuirea, degresarea, vopsirea si protejarea elementelor din plastic (bandouri, capace oglinzi, bare, etc.) afectate de probleme precum: zgarieturi, pete, oxidari.

Hidratare elemente din plastic / cauciuc si aplicare protectie – se realizeaza cu solutii cu proprietati anti-statice, avand rolul de a intineri aspectul acestor elemente, de a le prelungi durata de viata si de a le proteja de apa, mizerie, raze UV, etc. Acest proces este recomandat a se face o data la 6 luni.

Roti

Curatare jante – se realizeaza cu solutii dedicate care dizolva praful „pietrificat” provenit de la discurile si placutele de frana.

Polishare jante – este recomandat pentru oferirea unui luciu de exceptie. Acest proces se realizeaza doar pe partea exterioara a jantei.

Aplicare protectie pe jante – se realizeaza prin aplicarea unui sealant special sau a unei protectii ceramice speciale care rezista la temperaturi foarte ridicate si care are rolul de a mentine jantele curate (praful de la placute nu se mai lipeste) si de a asigura o spalare usoara. Acest proces se realizeaza doar pe partea exterioara a jantei si este recomandat a se face o data la 3-24 luni, in functie de protectia aleasa.

Hidratare si aplicare protectie pe anvelope – are rolul de a imbunatati dramatic aspectul masinii, de a asigura elasticitate anvelopelor (prelungindu-le durata de viata) si de a le proteja de apa, mizerie, raze UV, etc. Acest proces este recomandat a se face lunar.

Pentru masini cabrio (decapotabile)

Curatare si impermeabilizare soft top (plafon textil) – curatarea se realizeaza in mai multe etape, aspirarea in profunzime, samponarea cu ajutorul ustensilei numite „Tornador”, perierea, extractia, limpezirea cu apa, extractia apei din tesatura. Dupa uscare se aplica solutia de impermeabilizare care are o durabilitate de pana la 2 ani.

Vrei sa vezi cum se executa procedurile din cadrul procesului de detailing exterior? Apasa aici pentru a vedea videoclipurile noastre de pe YouTube.