fbpx
Protectie ceramica jante

Necesarul pentru aplicare protectie ceramica jante

Necesarul pentru aplicare protectie ceramica jante este format din: masca si ochelari de protectie, aplicator, laveta din microfibre, sursa de lumina pentru inspectie si protectie ceramica. Notati faptul ca, protectiile ceramice pentru jante pot proveni de la mai multe branduri (Nanolex, CarPro, Gyeon, Gtechniq, Carbon Colective, etc.) si, de la un brand la altul, timpii de asteptare pot sa difere. Din acest motiv va recomandam sa cititi cu atentie instructiunile.

Am observat inclusiv in diferite clipuri educative postate pe retetele sociale ca destui dintre colegii nostri de breasla folosesc protectiile ceramice adresate caroseriei si pentru acoperirea jantelor. Insa, daca citim fisele tehnice ale produselor, vom observa o compozitie chimica diferita pentru protectia ceramica dedicata jantelor. Astfel, primul mare beneficiu pe care-l aduce produsul dedicat este rezistenta la temperaturi foarte ridicate. Asadar, daca vreti sa instalati o protectie ceramica pe jante, folositi o protectie ceramica pentru jante.

Pregatirea

Asa cum scrie si in manualul de utilizare, pana la aplicare trebuie respectata o insiruire de proceduri prealabile. Astfel, in primul rand se curata jantele foarte bine, dupa aceea se sterg pentru a indeparta si surplusul de apa. Urmatoarea etapa este cea de degresare, urmata de instalarea produsului cu ajutorul aplicatorului si stergerea surplusului de protectie ceramica.

Atentie! Desi este ultima pe lista de instructiuni este poate una dintre cele mai importante. Asadar, la finalul procesului de aplicare protectie ceramica pe jante, evitati contactul acestora cu apa (sau chiar si vapori de apa) pana la 12 ore. Astfel, daca atelierul/spatiul va permite, retineti masina intr-un mediu controlat.

Pentru ca vrem sa fim la obiect, am pregatit janta in prealabil dar pentru o siguranta sporita vom verifica daca toate urmele de apa au fost indepartate. Iar pentru asta vom folosi pistolul cu aer comprimat.

Pentru ca nu ne dorim sa aplicam protectia pe o suprafata murdara/contaminata vom sterge janta inainte de aplicare cu o laveta de culoare deschisa care sa ne arate reziduurile in eventualitatea in care acestea au mai ramas.

Ce nu am amintit la inceput dar va spunem acum, este faptul ca suprafetele pe care se aplica protectie ceramica nu trebuie sa aiba temperaturi crescute.

Cateodata, din cauza pozitiei de lucru, in partea de sus a jantei poate ramane murdarie daca inspectia nu a fost foarte bine facuta. Asadar, mai bine verifici de 2 ori decat sa muncesti de 2 ori.

Dupa ce ne-am asigurat ca janta este 100% curata, procedam la degresarea acesteia asa incat sa fim asigurati de faptul ca intre element si protectia ceramica nu exista niciun fel de ulei sau alte grasimi. Asadar, acoperim toata suprafata cu degresant pe care-l lasam sa actioneze cateva secunde apoi il stergem cu o laveta.

Aplicarea solutiei

Dupa ce am degresat foarte bine suprafata imbibam aplicatorul cu protectie ceramica si cu atentie acoperim absolut toata suprafata. O lasam sa actioneze conform specificatiilor fiecarui produs/brand iar la final stergem surplusul. Tragem inca un semnal de alarma cu privire la procesul de stergere. Din cauza faptului ca protectia ceramica nestearsa la timp pateaza, va sfatuim sa verificati foarte atent daca ati sters absolut tot surplusul de material. Iar daca doriti un finish desavarsit aplicati un dressing si pe anvelope.

Vezi preturile pentru aplicare protectie ceramica jante!

CategorySfaturi, Tutoriale

Termeni si conditii de utilizare si politica de confidentialitate

Drepturi de autor 2015-2024 High Class Detailing.

Acest site este proprietatea S.C. High Class Lifestyle S.R.L.

logo-footer
logo-footer

URMARESTE-NE PE:              

error: Conținut protejat!