fbpx

Cum se curata o tapiterie din piele acasa?

Pentru curatarea tapiteriei din piele, este recomandat sa se foloseasca o laveta moale din microfibra, pe care se pulverizeaza o solutie de curatare pentru piele. Solutia de curatare poate fi cumparata din magazinele de specialitate sau poate fi preparata din apa calda si un detergent delicat, cum ar fi sapunul lichid de maini cu pH neutru. Este important sa se evite utilizarea detergentilor puternici sau a produselor de curatare abrazive (bureti aspri sau perii tari), deoarece acestea pot usca si respectiv deteriora pielea. Daca totusi, din neatentie, ati deteriorat suprafata, exista rezolvari. In cazul deshidratarii, sunt uleiuri speciale de hidratare care cer insa o perioada de repaus pe suprafata tratata de aproximativ 24 de ore iar in cazul in care ati folosit un burete aspru si ati indepartat culoarea, suprafata se poate restaura (revopsire element de piele).

Pentru o curatare corecta a zonei, se poate incepe prin aspirarea tapiteriei pentru a indeparta praful si particulele mari. Apoi se poate aplica solutia de curatare pe o laveta sau un burete fin, umezit in prealabil, si se curata fiecare zona cu miscari delicate. Este important sa se evite udarea excesiva a tapiteriei si sa se evite frecarea puternica. Dupa curatare, surplusul de detergent se va colecta cu un prosop curat. Daca dupa aceasta, suprafata curatata este inca uda, se poate usca cu un uscator de par cu aer rece.

Cum se intretine o tapiterie din piele acasa?

Dupa curatare, se aplica un balsam, o solutie hidratanta sau un tratament pentru piele pentru a o hidrata si a-i mentine elasticitatea.

Pentru o intretinere corecta, reluati procesul odata la 6 luni. In timpul curatarii, nu aplicati o presiune excesiva pe suprafetele pe care doriti sa le curatati.

P.S. Este important sa evitati expunerea prelungita la soare sau la caldura directa, precum si contactul cu apa, detergenti sau cu uleiuri in exces.

P.S.2 Atelierele de detailing au acces mult mai facil la solutii profesionale indiferent ca acestea sunt detergenti sau solutii de protectie dar si la aparatura specifica, profesionala, motiv pentru care si rezultatele sunt cu mult diferite. Insa, pentru ca mai putin este mai bine decat deloc, va uram spor la treaba.🙂

Apasă pe butonul de mai jos pentru a citi un articol mult mai amplu despre curățarea tapițeriei din piele.

error: Content is protected !!